Suussulav chaga brownie vaarikajäätisega
Kas sa oled kunagi valmistanud chaga browniet? See on maius, mis on ühtaegu nii keha turgutav kui maitsemeeli paitav! Tegemist on legendaarse oa-brownie‘ga, milles kakao rolli on enda kanda võtnud aga hoopis tervistav chaga! Chaga lisab browniele mõnusalt šokolaadise meki ning rikastab seda tervistavate omadustega. Chaga brownie on praeguste jahedamate sügisilmadega teetassi kõrvale ideaalne tervislik amps, mis meeltmööda nii suurtele kui väikestele maiasmokkadele. Niisamuti sobivad chaga ruudukesed aga hästi ka peolauale sättimiseks. Proovi ise järgi!
Kogus: 6-9 ruudukest
Valmistusaeg: 60 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Brownie jaoks:
- 2 pakki valgeid ube (460 g)
- 100 g gluteenivabu kaerahelbeid
- 3 tl chagat (näiteks Vimergy)
- 120 ml magustamata mandlipiima
- 50 g kookosõli
- 120 g vahtrasiirupit
- 60 g meelepärast (lisanditeta) pähklivõid
- näpuotsatäis soola
Jäätise jaoks:
- 3 keskmise suurusega külmutatud banaani
- 2 peotäit külmutatud vaarikaid
- mett või vahtrasiirupit (valikuline, lisa maitse järgi)
Kuidas browniet valmistada?
Loputa oad. Seejärel aseta kõik koostisosad köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Vala segu ümarasse 20-22 cm läbimõõduga koogivormi või 20 cm läbimõõduga kandilisele ahjuplaadile. Küpseta browniet 180 kraadi juures umbes 45 minutit. Lase enne lahti lõikamist jahtuda. Serveeri vaarikajäätisega.
Jäätise valmistamiseks töötle köögikombainis külmutatud banaanid, külmutatud vaarikad ja mesi või vahtrasiirup kuni kreemja tekstuuri moodustumiseni.
PS! Brownie värv sõltub chaga jahvatusastmest – mida peenem pulber, seda tumedam brownie värvilt jääb. Kui soovid pruuni browniet, kasuta võimalikult peene jahvatusega chaga pulbrit, näiteks Vimergy oma.