Külmal ajal tahaks ju ikka nautida midagi hõrku ning soojendavat, mis valmiks kiirelt, kuid oleks seejuures ikka tervislik ja paitaks maitsemeeli, kas pole? Jagame sinuga üht imelihtsat, kuid tõeliselt maitsvat ning tervistava väega taimset tomatisupi retsepti, et saaksid ühe soojendava kausitäiega oma tervist turgutada!
Kogus: 4-6 supisõbrale
Valmistusaeg: 60 minutit (kui soovid kasutada värskeid tomateid, kulub aega veidi rohkem!)
Raskusaste: Kerge
Vaja läheb:
- Suuremat potti
- 1kg konserveeritud tomateid (kui soovid kasutada värskeid tomateid, siis rösti tomatid eelnevalt ahjus, 180-200 kraadi juures ca 20-30 minutit!)
- 2-3 sellerivart
- 4-5 keskmist porgandit
- 3 keskmist sibulat
- 1/2 värsket tšillikauna (kui vürtsikat toitu ei armasta, võid lisada ka vähem)
- 4-5 küüslauguküünt
- maitse järgi mett, kookossuhkurt, vahtrasiirupit või muud meelepärast magustajat (maitsete tasakaalustamiseks), mesi
- 3-4 loorberilehte
- basiilikut või koriandrit (värsket või kuivatatud)
- soola, pipart
- vett nii palju, et kogu poti sisu oleks kenasti kaetud
Kuidas teha tomatisuppi?
Koori ja tükelda sibul, porgand, küüslauk ning seller ja pruunista kergelt poti põhjas (soovi korral võid lisada ka tilgakese oliiviõli, aga see ei ole ilmtingimata vajalik). Seejärel lisa juurde tomatid (kui kasutad röstitud tomateid, siis purusta need õrnalt), küpseta paar minutit ja vala potti ka vesi. Lase segul keema tõusta ning seejärel keskmisel kuni madalal kuumusel kaane all vaikselt podiseda (ligikaudu 40-50 minutit). Kui porgand ja seller on pehmed, siis püreesta ja maitsesta. Supi püreestamiseks sobib nii saumikser, blender kui ka köögikombain. Kui eelistad siidist tekstuuri, võid soovi korra supi kurnata ka läbi sõela.Serveerides lisa supile soovi korral peeneks hakitud värsket basiilikut, koriandrit või rohelist sibulat.