Chiapuding sobib ideaalselt nii kergeks hommikusöögiks, vahepalaks kui ka pidulikuks desserdiks. Kergesti valmiv, toitainerikas ning tõeliselt maitsev puding, milles koos vaid kõik hea ja tervislik. Ei mingit lehmapiima, rafineeritud suhkurt ega lisaaineid, ainult taimede vägi! Proovi ka! 😉
Kogus: kahele
Valmistamisaeg: 10 minutit + chia seemnete paisumisele kuluv aeg (2-3 tundi)
Raskusaste: Kerge
Vaja läheb:
- 200g kivideta kirsse (värskeid või külmutatud)
- 200ml magustamata mandlipiima
- 2-3spl vahtrasiirupit
- 3spl chia seemneid
- näpuotsatäis soola (hästi natuke, maitsete tasakaalustamiseks!)
- soovi korral värsket münti kaunistamiseks (valikuline)
- soovi korral naturaalset vaniljet (valikuline)
Kuidas teha chiapudingut?
Sega chia seemned mandlipiima, näpuotsatäie soola, vanilje ning 1-2 supilusikatäie vahtrasiirupiga ja tõsta külmikusse 2-3 tunniks paisuma kuni tekib pudingulaadne tekstuur. Sulata kirsid ning sega kokku lusikatäie vahtrasiirupiga. Kui seemned on piisavalt paisunud ning soovitud tekstuur on saavutatud asu serveerima. Tõsta klaasi põhja 3 supilusikatäit pudingut ning lao peale kirsid (jäta natuke ka serveerimiseks!). Seejärel tõsta kirsside peale veel üks kiht pudingut ning kõige peale aseta veel mõned kirsid. Kaunista mündilehtedega ning naudi koheselt!