Magus, Retseptid, Videod

Kuidas teha vahtrakreemi?

vahtrakreem

Vahtrakreem

Selle retsepti tegemine vajab natuke kannatlikkust ja täpsust, aga kui kreem juba kord valmis on, annab sellega kõik inimesed ära võluda. Ei leidu kedagi, kellele vahtrakreem ei maitseks, see paneb inimesed lausa sulama! Vahtrakreem sobib pannkookidele, küpsetistesse, pudrule või niisama maiustamiseks, samuti on see suurepärane kingiidee.

Kogus: 295 ml kreemi
Valmistusaeg: 1,5 h (keetmine ~40 minutit, jahutamine ~10 minutit, segamine ~30 minutit).
Raskustase: Raskemapoolsem
Vaja läheb:

  • 300 ml vahtrasiirupit
  • 2 potti (suur ja keskmine)
  • toidu termomeetrit
  • jääkuubikuid või jääblokki
  • puulusikat
  • Vähemalt 300ml mahutavat klaasanumat, kuhu vahtrakreem ümber valada

Kuidas teha vahtrakreemi?

  1. Kõigepealt valmista ette jäävann kreemi jahutamiseks: pane jääkuubikuid koos külma veega suuremasse potti ja proovi, kas pott, milles hakkad vahtrasiirupit keetma, mahub sinna ilusti sisse.
  2. Vala 300 ml vahtrasiirupit potti ja aja keskmisel kuumusel keema. Keetmise ajal ära kordagi siirupit sega!
  3. Kui siirup hakkab üle keema, vähenda kuumust.
  4. Keeda siirupit kuni 112 kraadini, see võib võtta 30-40 minutit. Temperatuur tõuseb ajapikku, vastavalt sellele, kui palju vett vahtrasiirupist vähemaks aurustub. Vähem vett = kõrgem temperatuur
  5. Võta siirup pliidilt ära pigem varem kui liiga hilja.
  6. Eemalda 112 kraadini jõudnud siirup kiiresti pliidilt ja aseta jäävanni jahtuma. Jahuta kuni 35 kraadini, see võib võtta 10-12 minutit. Ära siirupit jahtumise ajal sega!
  7. Aseta siirupipott mugavasse kohta ja hakka siirupit puulusikaga segama. Ära kreemi liigselt klopi, muidu moodustuvad kreemi sisse õhumullid.
  8. Sega, kuni kreem läheb heledaks ja muutub paksu kondenspiima sarnaseks. Segamisprotsess võib kesta oma 30 minutit.
  9. Vala kreem koheselt ümber lõplikusse anumasse. Kui kreem jääb potti seisma, muutub see tahkeks.

Tüüpilised vead vahtrakreemi valmistamisel ehk millega veel vahtrasiirupi valmistamisel arvestada?

  1. Kui võtad siirupi liiga vara tulelt, pead seda kreemi saamiseks kauem segama ja tekstuur jääb vedelam, kondenspiima sarnane.
  2. Kui võtad siirupi liiga hilja tulelt, läheb siirup jahtudes nii kõvaks, et seda üsna võimatu segada. Õnneks maitseb ebaõnnestunud vahtrakreem ikkagi hästi.
  3. Kui siirup keeb, siis poti põhjas on temperatuur kõrgem kui siirupi ülemises kihis, temperatuuri tasub mõõta pigem poti põhja lähedalt.

Valmis vahtrakreemi hoiusta külmkapis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga