Kategoriseerimata @et

Baklažaani-tomatikaste

Maitseküllane rösttomati kaste baklažaaniga

Itaaliapärased maitsed sinu koduköögis – just nii võiks kokku võtta selle hõrgu rösttomati-baklažaanikastme, mille retsepti alljärgnevalt sinuga jagame. Kaste, mis tekstuurilt parajalt kreemjas, maitselt aga mitmekülgne ja tõelist maitseelamust pakkuv. Boonusena ka kõigest heast ja kasulikust pungil, sest kastmesse pole peidetud muud, kui ohtralt köögivilju ning sutsuke maitseaineid. See on kaste, mis sobib nii pasta peale kui dipiks lemmiksnäkkide kõrvale. Proovi ise järgi! 

Kogus: 3-4 sööjale
Valmistusaeg: 30 minutit
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad: 

  • 1 punast paprikat 
  • 1 suuremat või kahte väiksemat baklažaani 
  • 700 g tomateid 
  • 3 sibulat 
  • 12 küüslauguküünt (koos koorega)
  • suur peotäit värsket basiilikut 
  • 1-2 tl sibulapulbrit
  • 1 tl paprikapulbrit 
  • ½ tl kuivatatud basiilikut 
  • soola, pipart (maitse järgi) 
  • 1 spl sidrunimahla 
  • 1 tl mett või vahtrasiirupit (maitsete tasakaalustamiseks) 

Kuidas kastet valmistada?

Pese ja tükelda köögiviljad ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küüslauguküüned lisa koos koorega. Kui kõik köögiviljad ühele plaadile ei mahu, kasuta mitut. Rösti köögivilju ahjus 200 kraadi juures ca 20 minutit. Seejärel tõsta röstitud köögiviljad blenderisse (küüslauguküüned koori enne ettevaatlikult ära ja kasuta kastme valmistamiseks vaid sisu). Lisa hulka maitseained, värske basiilik, sidrunimahl ja vahtrasiirup või mesi. Surista ühtlaseks kastmeks ja serveeri meelepärasega. 

 

Lisa kommentaar