Magus, Retseptid

Piparkoogimuffinid

piparkoogimuffinid

Suussulavad piparkoogimuffinid õuntega

Alati ei pea piparkookide eriline maitse meie jõululauale jõudma vaid piparkoogi kujul. Proovi vahelduseks hoopis hõrke piparkoogimuffineid! Piparkoogimuffinid on võrratult pehmed ja lausa suussulavad, pakatades jõulustest vürtsidest. Parajalt magusad, parajalt kohevad ja täpselt parajalt piparkoogised. Küll aga gluteenivabad, täistaimsed ja rafineeritud suhkruta – ikka selleks, et saaksid maiustada ilma tervisele liiga tegemata. Valmista piparkoogimuffineid maitsvaks vahepalaks, magustoiduks või säti jõululauale – need võluvad kiirelt nii suurte kui väikeste maiasmokkade südamed. 

Kogus: 12-14 muffinit
Valmistusaeg: 45 minutit + jahtumisele kuluv aeg
Raskusaste: kerge
Valmistamiseks vajad:
Muffinite jaoks: 

Purukatte jaoks: 

Kuidas piparkoogimuffineid valmistada?

Eelkuumuta ahi 180 kraadini ja kata ahjuplaat muffinivormidega. Seejärel alusta purukatte valmistamisest. Selleks sega sõrmede abil väiksemas kausis omavahel kokku kaerahelbed, kaerajahu, kookossuhkur ja kookosõli, kuni moodustub koospüsiv puru. Tõsta kõrvale.

Suuremas kausis sega omavahel kokku vesi, linaseemnejahu, vahtrasiirup, õunkaste ja kookosõli. Teises kausis sega kokku kaerajahu, riisijahu, küpsetuspulber, sooda ja piparkoogimaitseaine. Sega hoolikalt. Vala vedelad koostisosad kuivainete sekka ning sega ühtlaseks. Lisa juurde õunakuubikud ja vastavalt vajadusele taimset piima. Taignasegu peaks olema paks, kuid siiski hästi kergelt voolav.

Kui taigen on valmis, jaota see muffinivormide vahel, puista peale purukate ning küpseta muffineid ahjus, 180 kraadi juures 20-25 minutit, kuni muffinid on saavutanud kuldpruuni jume ja hambatikk tuleb muffinist kuivalt välja. Lase muffinitel jahtuda ja naudi! 

Kõige maitsvamad on muffinid küpsetamise päeval. 

Lisa kommentaar